Logga
CIGARRPRAT

Första sidan | Ny tråd | Carlscorona Cigarrklubb | Om forumet | Nollställ alla N

FAQ | Sök: Sök även i namnfältet

Ämne: Faconer?
Skrivet av: Pyro
Tid: 2006-10-30 06:46:16

Jag tycker inte att en nybörjare behöver röka andra storlekar än mer vana cigarrister. 

Längden på cigarren styr visserligen brinntiden men man ska komma ihåg att en kortare cigarr sällan känns lika dynamisk (dvs ändrar inte karaktär) som en längre.

Formen är mycket en smaksak men till stor del har varje blend (tobaksblandning) en optimal facon vad det gäller att ge maximal smakupplevelse. Ett smakrikt täckblad kan framträda mer tydligt på en smalare cigarr medan andra cigarrer kan kännas obalanserade under en viss tjocklek. Figurados, t.ex. perfectos, bidrar ofta till en extra kick av täckbladet i början och ger framför allt en anorlunda visuell känsla, vilken många tycker om! De flesta figurados samt torpedos och belicosos har ett avsmalnande huvud vilket många också tycker om för känslan i munnen och möjligheten att i viss mån styra draget, beroende på hur mycket av huvudet som klipps av.

Skulle jag rekommendera något till en nybörjare så skulle det nog ändå bli storlekar kring corona. Dels är de billigare än de längre och tjockare faconerna men de är också oftare lättare att få ett jämnt och bra drag ur och kan dessutom kännas lite mindre utmanande att vifta med i dessa förbudstider!


Hela tråden

ÄmneTidSkrivet av
N Faconer?23:15 den 29 oktober 2006Johan (J)
      N Faconer?23:34 den 29 oktober 2006Lars
           N Faconer?06:46 den 30 oktober 2006Pyro
                N Faconer?10:07 den 30 oktober 2006Henrik G