Logga
CIGARRPRAT

Första sidan | Ny tråd | Carlscorona Cigarrklubb | Om forumet | Nollställ alla N

FAQ | Sök: Sök även i namnfältet

Ämne: Davidoff (Dominican) Millenium Blend - Mina egna kommentarer och betyg
Skrivet av: Daniel P
Tid: 2007-03-04 17:36:51

Facon: Lonsdale, 17x152 mm. 
Bild: www.brobergs.com/cigarrer/images/Ciglis/dav/davmblon.jpg
Pris: 3250:-/låda (25 st) på Brobergs. 
Lagring: I humidor ett par år, vet inte exakt. Cellofanet är lite gulnat, men bara lite. Fick denna av Anders F. TACK!  
Röktid: 60-85 minuter. 

Kommentarer: På gördeln står det Lonsdale och Genève (förutom "Davidoff" så klart) och en extra gördel där det står att det är "Millenium Blend". Ljust madurotäckblad (claro) som har en del tydliga vener men inget som stör. Ganska tjock vit rök. Smakar till en början bara vitpeppar, men snart sluter fler smaker upp; nötter, ceder, grädde, kokos och vanilj. Cigarren ger till en början ett ganska torrt intryck i smaken, själv tror jag det hör ihop med faconen eftersom det blir klart bättre en bit in på cigarren. Medel till full styrka men bara medel kropp. 
Mycket bra konstruktion! Inte minsta tillstymmelse till att spricka e.d. när man snoppar den. Brinner mycket rakt och lämnar en vacker homogent marmormönstrad gråvit aska som hänger kvar bra. Draget är bra också. 

Betyg: Plus för komplexitet, smaker, konstruktion och drag. Minus för det höga priset och förhållandet mellan styrka och kropp. Jag ger denna cigarr en fyra av fem möjliga. 

Övrigt: Puffades vid 65% RF. 


---[Info från återförsäljare]---

Brobergs.se: 
"
Efter succén med Davidoff Millennium Collection kommer nu efterföljaren Davidoff Millennium Blend. Cigarrerna i Davidoff Millennium Blend är kraftfulla, välbalanserade och med en jämn hög nivå av smak och karaktär. 
Tobaken i inlagan och ombladet kommer från utvalda plantager och är fermenterade och lagrade under strikt klimatkontroll, allt för att ge tobaken maximala förutsättningar att mogna och utveckla fulländad karaktär och arom. 
Täckbladen, som har mognat under den tropiska solen, kommer från en speciellt utvecklad tobaksplanta som odlas enkom för Davidoff i 
Ecuador. Precis som för alla andra Davidoffcigarrer används bara de vackraste och bästa täckbladen för Davidoff Millennium Blend. Den mörka färgen på täckbladen är karaktäristisk för tobak som fått genomgå en extra fermentation samt fått mogna under extra lång tid. 

Zino Davidoff föddes i Kiev 1906. Fadern var en specialist på blandning av orientaltobak. 1911 flydde familjen undan tsarens förtryck. Schweiz blev anhalten där fadern öppnade en tobaksbutik i Genève. Unge Zino reste runt i tobaksvärlden under fem år efter avslutad skolgång. Argentina, Brasilien och Kuba var länder han besökte och 
där fördjupade han sin kunskap om tobak och cigarrframställning. Han var en kunskapstörstande person som lärde sig allt om odling, förädling och tobaksblandning.

Efter andra världskriget skapade han en serie cigarrer på Kuba som hette ”Chateau”, efter de berömda franska vinslotten. Ryktet om dessa cigarrer spred sig över hela världen på grund av sin extraordinära kvalitet. 1970 slöts ett avtal med Dr Ernst Schneider ägare till det i Basel baserade Oettinger Imex. Det blev startskottet för internationaliseringen av namnet Davidoff och det blev snart ett världsmärke och en mycket stark kvalitetssymbol.
1991 lanseras Davidoffs den nya generationen av cigarrer från Dominikanska Republiken. Snabbt sprider sig succén över hela världen, en ny typ av cigarrer med en unik balans mellan styrka och arom. Serien var ursprungligen uppdelad i tre kategorier med olika styrka och arom.

1994 den 14 januari avlider Zino Davidoff 88 år gammal och en lång livsgärning i njutningens tjänst avslutas. Minnet av denna cigarr- och njutningspersonlighet kommer för alltid att leva vidare med bland annat dessa bevingade ord:

To enjoy, one must love 
To love, one must understand 
To understand, one must know 
To know, one must learn.   
"


Hela tråden

ÄmneTidSkrivet av
N Davidoff (Dominican) Millenium Blend - Mina egna kommentarer och betyg17:36 den 4 mars 2007Daniel P
      N "Ljust madurotäckblad (claro)"17:48 den 4 mars 2007Daniel P