Logga
CIGARRPRAT

Första sidan | Ny tråd | Carlscorona Cigarrklubb | Om forumet | Nollställ alla N

FAQ | Sök: Sök även i namnfältet

Ämne: Tyska varningsetiketters poesi
Skrivet av: bidevind
Tid: 2007-05-04 11:20:04

Raabs drift med folkhälsofanatikerna är kul. Men skrattet fastnar lätt i halsen, åtminstone på mig. Ganska många missar förmodligen ironin därför att verkligheten (antirökpropagandan)  överträffar dikten (Raab). Resultatet blir ytterligare ett litet steg närmare den kriminaliserig av tobaksbruket som hotar vid horisonten.

Låt mig förklara, men först några snapshots ur verkligheten:

En tonårsflicka i en Londonförort var för några år sedan på fest hemma hos en kamrat. Någon tände en cigarett. För att undkomma den ”dödliga” röken öppnade flickan ett fönster, satte sig på fönsterkarmen och lutade sig ut. Hon föll från fjärde våningen och slog ihjäl sig i asfalten under.

En ung gravid kvinna lämnar ett köpcentrum i USA. När hon kommer ut tänder hon en cigarett. En man som bevittnar handlingen blir upprörd och kritiserar hennes beteende. Kvinnan ber honom dra någonstans. I handgemänget som följer drar mannen upp en revolver. Ett skott går av och genomborrar kvinnans kropp.

Rökförbudet i Skottland i privatägda så kallade offentliga lokaler var bara två dagar gammalt när en 85 år gammal man från Dundee föll och slog ihjäl sig när han skulle lämna puben för att röka en cigarr utomhus.

En vecka före julafton i Winnipeg, Canada, gick en 78-årig kvinna ut från äldreboendet för att röka en cigarett. Dörren gick i lås bakom henne. Ingen hörde hennes rop på hjälp och ensam där ute i 18 minusgrader frös hon ihjäl i vinternatten.

I ett hospice i Greater Victoria, dit gamla människor kommer för att dö på ett värdigt sätt, tvingade den lokala hälsomyndigheten ledningen för inrättningen att förbjuda de gamla att röka överallt inomhus, i alla rum utan undantag.

I ett äldreboende i Florida, Baptist Terrace i Orlando, har ledningen förbjudit de gamla att röka inte bar inomhus, utan också utomhus, till och med på parkeringsplatsen där bilarna släpper ut ojämförligt mycket mer rökgaser från fossila växtdelar än de gamla gör från de torkade bladen i sina cigaretter.

Det går att förklara varför människor beter sig på det här sättet. En av förklaringarna är att majoriteten verkligen tror på antirökpropagandan, inte minst på den som gäller passiv rökning som vilar på ett av de största bedrägerierna i modern tid. Det senaste är att myndigheter i USA på fullt allvar går ut och med hjälp av junk science påstår att en liten fläkt av tobaksrök från en rökare som går förbi på gatan kan döda omedelbart, nej jag skämtar inte – omedelbart! Sådana påståenden snappas upp och vidarebefordras av hälsofaschister i övriga delar av världen

Gå till exempel in och kolla på bifogade länk. Den leder till en annons från The Department of Social Health i Storbritannien. Personligen tycker jag den överträffar Stefans Raab med flera hästlängder när han rockar loss. Men jag kan försäkra att myndigheten menar allvar med sin annons och inte ironiserar över USA och de påståenden som florerar där – det vill säga, folk dör ögonblickligen om de utsätts för passiv rökning. Myndigheten skulle knappast ha snickrat ihop något sådant här utan ovannämnda ”vetenskapliga” uppgifter från USA. Därför blir det som det blir.

Och i Sverige tycks det inte längre gå att förmå ett  tryckeri att trycka en kul T-shirt som protesterar mot galenskapen. Det är bedrövligt.

www.thesun.co.uk/article/0,,2007080000-2007130765,00.html


Hela tråden

ÄmneTidSkrivet av
N Tyska varningsetiketters poesi16:48 den 27 april 2007Xnarpom
      N Tyska varningsetiketters poesi16:54 den 27 april 2007TJ
           N Tyska varningsetiketters poesi23:13 den 27 april 2007Peter (Hällingsjö)
                N Tyska varningsetiketters poesi08:57 den 28 april 2007TJ
      N Tyska varningsetiketters poesi15:47 den 28 april 2007bidevind
           N Tyska varningsetiketters poesi20:55 den 28 april 2007Peter (Hällingsjö)
                N Tyska varningsetiketters poesi22:10 den 1 maj 2007Xnarpom
                     N Tyska varningsetiketters poesi11:20 den 4 maj 2007bidevind
                          N Tyska varningsetiketters poesi14:42 den 4 maj 2007Xnarpom
                          N Tyska varningsetiketters poesi15:06 den 4 maj 2007norpan
                               N Tyska varningsetiketters poesi16:41 den 4 maj 2007Peter (Hällingsjö)
                               N Tyska varningsetiketters poesi17:25 den 4 maj 2007bidevind
                                    N Tyska varningsetiketters poesi19:12 den 4 maj 2007Daniel P
                     N Tyska varningsetiketters poesi22:55 den 1 maj 2007Otto
                          N Belgistk (tror jag) rökförbuds poesi10:52 den 2 maj 2007Xnarpom