Logga
CIGARRPRAT

Första sidan | Ny tråd | Carlscorona Cigarrklubb | Om forumet | Nollställ alla N

FAQ | Sök: Sök även i namnfältet

Ämne: Fermentering
Skrivet av: Joppe
Tid: 2007-09-12 14:19:31

Heter visserligen varken Lasse eller Fredrik men här är mina erfarenheter.
När jag tidigare år har fermenterat har jag legat på en temperatur kring dina 43 (strax under), dock har jag någonstans läst att risken för mögel är högre vid dessa temperaturer jämfört med strax under 40 grader. Då jag förra året hade lite problem med att vissa blad fick mögel på sig så tänkte jag i år testa med en något lägre temperatur (39 grader). Antagligen får jag fermentera lite längre då, men hellre det än att behöva kasta delar av skörden. I värsta fall så blir det ingen action och då får jag helt sonika höja tempen...
Tiden för fermenteringen har för mig varit mellan 2 och 3 månader, dock gör jag ju alltid en förfermenering vilket kanske förändrar tidsaspekten (fast det har jag ju ingen aning om i så fall).

Lycka till /Joppe


Hela tråden

ÄmneTidSkrivet av
N två små frågor till Lassa C och Fredrik20:52 den 11 september 2007MooN
      N Fermentering14:19 den 12 september 2007Joppe