Logga
CIGARRPRAT

Första sidan | Ny tråd | Carlscorona Cigarrklubb | Om forumet | Nollställ alla N

FAQ | Sök: Sök även i namnfältet

Ämne: Swedish Match+Cigars International
Skrivet av: spjutet
Tid: 2008-02-25 13:35:15

Lite gamla nyheter att suga på.... 

 

Swedish Match förvärvar Cigars International Inc. i USA 

Swedish Match AB har träffat avtal om förvärv av Cigars International Inc., ett amerikanskt privatägt företag som specialiserar sig på direkt marknadsföring och försäljning av handgjorda och maskintillverkade premium cigarrer samt relaterade accessoarer. Cigars International har ca 100 anställda och hade en tolvmånadersomsättning till och med 30 juni 2007 på ca 400 MSEK. 

Cigars International, med huvudkontor i Bath, Pennsylvania, använder sig av en samordnad flerkanalig strategi för direkt marknadsföring som inkluderar kataloger, e-mail program, två försäljningsbutiker, grossistdistribution och representeras på internet med hemsidorna www.cigarsinternational.com och www.cigarbid.com. Bolaget kännetecknas av en attraktiv mix av produkter, inkluderat Macanudo, Romeo y Julieta och Arturo Fuente bland många andra och kompletterar dessa med en tilltalande blandning av privatägda cigarrvarumärken och cigarrer som enbart säljs av Cigars International. 

”Vi är mycket glada över tillväxtmöjligheterna detta förvärv ger”, säger Sven Hindrikes, VD och Koncernchef i Swedish Match AB. ”Cigars Internationals verksamhet förser Swedish Match med en ny marknadsföringskanal i det snabbt växande segmentet för direkt marknadsföring. Den omedelbara tillgängligheten till en omfattande kundbas ger Swedish Match möjlighet att aktivt konkurrera och få en stark position inom segmentet för direkt marknadsföring av premiumcigarrer i USA och utöka vår produktportfölj på den globala marknaden för premiumcigarrer”. 

Keith Meier, Cigars Internationals grundare och VD och John De Marco, vVD och operativ chef för Cigars International, kommer i detta förvärv att fortsätta i sina roller, och bolaget kommer att drivas som en kompletterande verksamhet till Swedish Match ABs nuvarande amerikanska verksamhet, Swedish Match North America och General Cigar Holdings. 

Förvärvet, som är föremål för myndighets godkännande, förväntas slutföras under det tredje kvartalet 2007. Villkoren i detta förvärv har inte tillkännagivits. 


____________