Logga
CIGARRPRAT

Första sidan | Ny tråd | Carlscorona Cigarrklubb | Om forumet | Nollställ alla N

FAQ | Sök: Sök även i namnfältet

Ämne: Toreros?
Skrivet av: Jackie Collins
Tid: 2006-04-28 00:11:34

Hoppas inte Magnus har något emot att jag spinner vidare på denna tråd.



Eftertexterna på filmen El Juli Loco Por El Toro rullade på TV-rutan framför Magnus. Han sveper de sista dropparna av den Anis del Mono som finns kvar i hans glas. Flickvännen är bortrest och Magnus är ensam för första gången på länge. Han känner sig rastlös, vad skulle han nu göra. Kanske en bok att fördriva tiden med. Magnus letar bland böckerna och slött tittar han på titlarna bland klassikerna i hyllan, Robinson Cruse, Skattkammarön, Greven av Montecristo, Moby Dick, vänta Montecristo. Plötsligt slår pulsen snabbare. Magnus kommer att tänka på den cigarr han fått av en bekant. Han går till skrivbordet och börjar leta, Där längst inne gömmer den sig i en tättförsluten ziplockpåse, en Montecristo No1! Mitt i lusten kryper sig det dåliga samvetet på honom. Magnus flickvän gillar inte att han röker cigarr. Av den givmilde vännen hade han dessutom fått stränga order om att röka cigarren efter någon vecka, nu hade den blivit liggande i en hel månad. Hur han än gör verkar det som om han kommer synda, bryta mot flickvännens eller hans väns  order-

Han öppnar påsen och doften av underbar tobak slår emot honom. Pulsen slår ännu hårdare och det vattnas i munnen. Återigen ska han få stifta bekantskap med detta väsen. I sin ungdom hade han blivit förförd av denna skönhet, men det har inte varit en helt okomplicerad kärlekshistoria. I början ville Magnus mer än han kunde hantera, ungefär som en yngling som tafatt försöker vara älskare åt en mogen erfaren kvinna. På senare tid hade det mer känts som otrohet med tanke på flickvännens bestämda åsikter. Men nu kunde han inte kontrollera sig. Burdust snoppar han cigarren genom att bita av den och nonchalant spottar han resterna på golvet. En tändare, en tändare, tänker han desperat. 

Han går med målmedvetna steg ut i köket och tänder gasspisen. Över den öppna lågan rostar han sakta och sensuellt täckbladet. En ljuvlig arom sprider sig som ett stilla förspel till vad som komma skall. Han känner varje ådra i tobaksbladet när han rullar cigarren mellan sina fingrar. Med darrig hand för han cigarren mot sina läppar, de är torra av nervositet och upphetsning och Magnus fuktar dem innan han ta ett första bloss. Hans mun omsluter försiktigt cigarren som om det vore en ung kvinnas styva bröstvårta. Försiktigt smakar han på den. 

Så tar han ett bloss. En explosion av smaker fyller hans mun när han låter röken rulla runt i gommen. Knäna känns svaga men han känner sig fri. Alla tidiga tankar av skam är som borta när han av njuter denna underbara skapelse. Magnus sjunker ner på på en köksstol. Ögonen tåras och han är inte själv säker på om det är av den tjocka vita röken som sprider sig eller om det är av ren lycka. Bloss efter bloss insups och tungan leker med dessa rökens andar som frigörs varje gång. Långsamt, taktfast, bearbetar han cigarren som försvinner framför honom millimeter för millimeter. Han känner hur smaken utvecklas och aromen intensifieras. 

Han är helt uppslukad av dess makt och märker inte askpelaren som växt sig stor, plötsligt, utan förvarning faller den ner i hans knä. Men inte ens detta stör denna heliga stund. Det är med viss melankoli som han märker att cigarren närmar sig gördeln. Försiktigt men bestämt öppnar han den och likheten med hur han med säkerhet tar av en kvinna hennes BH går inte att ta miste på. Nu Känner han den nakna cigarren mot hans hud. Bara några bloss återstår. Magnus vet inte hur han ska göra. Ska han bara låta denna underbara skapelse dö redan men med en underbar smak kvar i munnen, eller ska han röka den till the bitter end. Han tvekar men gör slutligen det som anstår en gentleman och förpassar denna njutningens gudinna till hennes sista vila. 

När han reser sig upp känner han plötsligt svettpärlorna krypa fram på hans panna, rummet ett börjar snurra. Plötsligt tittar han på klockan. Hjälp, om en timme kommer hans flickvän det finns ingen tid att må dåligt. Han öppnar fönstret och försöker desperat vädra. Som en lönnmördare städar han snabbt undan alla bevis. Han går till kylen och gör en smörgås med sardiner i tomatsås för att dölja smaken i munnen. Lukten i rummet börjar försvinna och han känner att detta kanske går vägen. När han han hör nyckeln i låset skyndar han sig in i badrummet för att duscha. När han gjort det och borstat tänderna går han in i sovrummet. Han kryper ner i sängen med den till synes sovande flickvännen. Han andas ut och hoppas att hon inte märkt något. Han lägger sig ner och vänder ansiktet mot denna underbara kvinna som ligger vid hans sida, aldrig mer tänker han, aldrig mer. Jag kan inte göra så mot henne. Så slår hon upp sina iskalla blåa ögon och säger med bestämd röst:
– Jag vet nog vad du gjort!


Hela tråden

ÄmneTidSkrivet av
N Toreros?19:04 den 27 april 2006Mange
      N Toreros?23:02 den 27 april 2006Tantsnuskförfattaren...
           N Toreros?00:11 den 28 april 2006Jackie Collins
                N Toreros?10:48 den 28 april 2006Mange
                N Toreros?08:52 den 28 april 2006H Amster