CIGARRPRAT
Första sidan | Ny tråd | Carlscorona Cigarrklubb | Om forumet | Nollställ alla N
Ämne: | Du e kemist va? |
Skrivet av: | COJ |
Tid: | 2004-07-11 16:55:30 |
kemi var sånt slabb som man hälde ut i vasken. Det jag vet är att de smakbärande ämnnena finns i de oljor som bildas i tobaks bladen, och dessa(samtliga) torkar ut med tiden. De mer lättflyktiga fortare än de trögare, ganska logiskt, och man kan i viss mån påverka förloppet. Då flytigheten påverkas av det mottryck som luftfuktigheten utövar, och med en högre luftfuktighet så minskas flykten. Dock så skall man upp i farliga nivåer(mögel) för att stoppa t.ex amoniaken. Men du har säkert rätt i att det pågår kemiska processer i dessa olje "bubblor", men det ligger helt utanför mitt kunnande, dock så stoppas åldrandet av cigarrer med lägre temeratur och det tyder på att kemiska processer också är inblandade. COJ |
Ämne | Tid | Skrivet av |
N Cigarrlagring - vad är det som händer? | 20:00 den 10 juli 2004 | Jeeves |
N Två olika saker... | 02:11 den 11 juli 2004 | COJ |
N Två olika saker... | 16:35 den 11 juli 2004 | Pyro |
N Du e kemist va? | 16:55 den 11 juli 2004 | COJ |