Logga
CIGARRPRAT

Första sidan | Ny tråd | Carlscorona Cigarrklubb | Om forumet | Nollställ alla N

FAQ | Sök: Sök även i namnfältet

Ämne: Kära livsnjutare!
Skrivet av: bidevind
Tid: 2007-06-13 15:26:21

Jag skulle tro att alla tre företeelser du nämner är verksamma, det vill säga missunsamhet, avundsjuka (på någon som de ser njuta) och kontrollbehov (bringa ordning i en till synes kaotisk tillvaro). Att det blir ett så elakartat resultat i just tobakens fall (till skillnad från till exempel vin och sprit)hänger säkerligen samman med att Big Pharma har miljarder dollar att tjäna på kriget mot rökarna, men inte på ett motsvarande krig mot vinentusiasterna där läkemedelsbolagen inte har någon ersättningsprodukt att marknadsföra.

Tobaksmarknaden är en av världens största, att ta marknadsandelar (gärna alltihop!) i den med nicorette och dylika produkter är oerhört lönsamt, och läkemedelsbolagens förtjänst av detta har gått in i en ballistisk bana runt jorden! Det här föder en växande och allt arrogantare antirökrörelse  vars företrädare träffas på femstjärniga hotell och lägger upp strategier i det fortsatta kriget samt en ohelig allians mellan storfinans och hälsopolitik. Annonsmarknaden i massmedia för dessa alternativa nikotinbärare växer också vilket kanske delvis kan förklara varför media går i takt med Big Pharma. Big Tobacco är ju sedan länge förbjudna att annonsera. Allt det ovan nämnda bidrar till den exeptionellt svårartade situationen.

Så äger till exempel Robert Wood Johnson Foundation som ger forskningspengar till vetenskapsmän (vars tobaksforskning blir därefter) och äger aktier för många miljarder dollar i läkemedelsjätten Johnson & Johnson (som tjänar miljarder på alternativa nikotinbärare). För att nämna ett exempel betalar Robert Wood Johnson till exempel en advokat (James Bergman) stora pengar för att sitta och skriva "modeller" till lagar som på federal, delstatlig och lokal nivå ska (när de antas av politikerna) tvinga äldreboenden att bannlysa rökning.

Så kastas de åldringar ut i kylan, som när det begav sig stormade iland som arton- nittonåringar på Omaha Beech och lyckades överleva och vinna över den galne mannen i mustash, för att vi i vår tid ska kunna njuta av den frihet och de humanistiska värden vi nu i rask takt gör oss av med. Världen är bra underlig ibland!

En tröst är kanske att sanningen brukar komma fram till slut. Så småningom kommer en motreaktion mot den förljugna antirökrörelsen och fusket i forskarvärlden, men det kan ta många år. Utan rökare som bjuder motstånd kommer den kanske aldrig. Det gläder mig att läsa att du är en av dem som inte tänker ta vilket BS som helst liggande passiv.


Hela tråden

ÄmneTidSkrivet av
N Ofrivillig sänkning av rökfrekvensen15:30 den 11 juni 2007Martin Nilsson
      N Ofrivillig sänkning av rökfrekvensen16:02 den 11 juni 2007Ouch
           N Ofrivillig sänkning av rökfrekvensen17:32 den 11 juni 2007higgins
                N Ofrivillig sänkning av rökfrekvensen11:08 den 12 juni 2007Martin Nilsson
                     N Ofrivillig sänkning av rökfrekvensen11:21 den 12 juni 2007Xnarpom
                          N Ofrivillig sänkning av rökfrekvensen13:12 den 12 juni 2007Martin Nilsson
                               N Ofrivillig sänkning av rökfrekvensen20:30 den 12 juni 2007Xnarpom
                                    N Ofrivillig sänkning av rökfrekvensen09:18 den 13 juni 2007Martin Nilsson
      N Kära livsnjutare!12:17 den 13 juni 2007bidevind
           N Kära livsnjutare!13:22 den 13 juni 2007Martin Nilsson
                N Kära livsnjutare!15:26 den 13 juni 2007bidevind
                     N Kära livsnjutare!19:30 den 13 juni 2007Lasse i VF
                          N Kära livsnjutare!20:19 den 13 juni 2007bidevind